Welkom

Welkom

Wij heten u van harte welkom bij Thero in Oldenzaal

Meer informatie
Gebouw inspecties

Gebouw inspecties

Inspectie volgens NEN2767 & Rgd-BOEI

Conditiemetingen
Bouwmanagement

Bouwmanagement

Bouwbegeleiding van idee tot oplevering

Meer over bouwmanagement
Asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie

Wij verzorgen voor u de asbestinventarisatie en begeleiden asbestsanering

Meer informatie over Asbest

Asbest & Asbestinventarisatie

Als gecertificeerd asbestinventarisatiebureau kan THERO BV u een duidelijk inzicht verschaffen in de eventuele aanwezigheid van asbest in en rondom een gebouw en/of object.

Bij bijvoorbeeld de aan- of verkoop van een huis, bij verbouwing en sloopwerkzaamheden is het belangrijk om te weten of er asbest in het pand aanwezig is. Een asbestinventarisatierapport is verplicht bij het indienen van een sloopmelding bij uw gemeente. Daarnaast voeren wij asbestinventarisaties uit voor bedrijven, lokale, provinciale en landelijke overheidsinstellingen.

Afhankelijk van het doel wordt de reikwijdte van de asbestinventarisatie en de geschiktheid van het asbestinventarisatierapport bepaald. Vooraf zal met u worden vastgesteld, waarvoor de rapportage geschikt dient te zijn. Er wordt in hoofdlijnen onderscheidt gemaakt tussen een rapportage:

  • geschikt voor uitsluitend de verwijdering van asbesthoudende materialen;
  • geschikt voor renovatie zonder de bouwkundige integriteit aan te tasten;
  • geschikt voor volledige renovatie of totaalsloop.

Met ingang van de gewijzigde Arbeidsomstandighedenregeling op 1 maart 2017 wordt er geen onderscheid meer gemaakt tussen een type A of B rapportage.

Wij kunnen voor u de aanwezige asbesthoudende materialen opsporen en u adviseren met betrekking tot de eventuele risico’s en vervolgstappen. Zo kunnen wij sloopmeldingen voor u verzorgen, saneringskosten inzichtelijk maken en u begeleiden bij het saneren van de asbesthoudende materialen. Daarnaast kan ook de aanwezigheid van asbest beheersbaar worden gemaakt in een asbestbeheersplan.

Uitgelichte projecten